BABYVEKT – Godkjent medisinsk standard

Kontroll av babyens vektutvikling er viktig, og en babyvekt må være pålitelig og nøyaktig.

Vekt 1 AS har babyvekter som er beregnet for bruk i helsetjenesten.

Babyvekt_900x506.jpg

BABYVEKT – Godkjent medisinsk standard 

Mor og barn sendes ofte hjem fra sykehuset etter svært kort tid, og dette er en periode i babyens vektutvikling som er viktig å følge med på – spesielt med tanke på å avdekke dehydrering eller problemer med næringsinntak på et tidlig tidspunkt.

I Helsedirektoratets faglige retningslinjer for veiing er det derfor gjenopptatt hyppigere intervaller for kontroll, og dessuten tidfestet vektkontroll ved 7.-10. levedøgn.

Helsestasjonene i Norge har svært gode rutiner for oppfølging når babyen kommer hjem, blant annet med hjemmebesøk der helsesøster har med babyvekt for kontroll.

VEKT 1 AS har babyvekter og spedbarnsvekter for profesjonelt bruk, CE-Typegodkjent i henhold til medisinsk standard.

En babyvekt kan ha kapasitet på 10, 15 eller 20kg. Det er svært viktig at en babyvekt er pålitelig og nøyaktig med maksimal feilmargin på 10g – aller helst ned til 2g for de minste babyene som trenger ekstra oppfølging.

Valg av babyvekt eller spedbarnsvekt avhenger av bruksområdet, men vi vil alltid anbefale at helsetjenesten benytter Typegodkjent digital vekt godkjent for medisinsk bruk.

HJEMMEBESØK

Velg en kompakt, bærbar babyvekt som er lett å ta med seg. Siden det her er snakk om å veie de minste babyene, er det viktig at vekten er pålitelig og nøyaktig. Husk bæreveske som beskytter vekten under transport.

Modellen M-300 er en kompakt, bærbar babyvekt. God kapasitet på 15kg med nøyaktighet på 2g i veieområdet 0-6kg.

PÅ HELSESTASJONEN

En bærbar babyvekt som nevnt over kan like gjerne brukes på helsestasjonen. Eller man kan se på litt større modeller som egner seg som stasjonær løsning. Her vil det gjerne være aktuelt å velge en babyvekt som kan veie opp til 15 eller 20kg.

Modellen M-400 er en super stasjonær babyvekt. Den har en avtakbar veieskål slik at vekten også kan brukes til å veie barn som kan stå. Denne babyvekten har lav egenvekt og passer til våre bærevesker, så den kan også brukes ved hjemmebesøk. Med kapasitet på 20kg og nøyaktighet på 5g i veieområdet 0-10kg, vil denne babyvekten dekke de fleste behov.

MBA er den nyeste babyvekt modellen fra Kern - en robust vekt med høyere kanter på veieskålen for økt sikkerhet. Dette er en brukervennlig babyvekt med 5g nøyaktighet og er beregnet for bruk på helsestasjon og sykehus - den oppfyller alle krav til medisinsk bruk. Om ønskelig, kan denne babyvekten dessuten leveres med WiFi-modul som tillegg.

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×